Go Back   RCLargeScale.com > Large Scale General Tech > Electronics

Notices

Loading

Thread: need help..servo glitching

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-28-2008, 09:36 PM   #1
Basher
 
Join Date: Dec 2008
Location: dubai
Posts: 77
Default need help..servo glitching

hi as you know i got my baja 5b for xmas but this afternoon when i went to run it the throttle servo on the car started to flicker like mad, every time i put a little bit of throttle on the controler.

i thought it could be that the reciver battery is not charged.

thx
dxb baja is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 12-28-2008, 09:40 PM   #2
Addict
 
Join Date: Dec 2008
Location: NOR CAL 707/TEAM HCC RACING
Posts: 1,069
Default

It could be that,how was the steering did the truck get wet at all,where did this happen any power lines or other things that can cause a glitch...batterys in the tranmitter could be a number of things..is the crystal all the way in the reciever..
fastflee is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2008, 09:53 PM   #3
Basher
 
Join Date: Dec 2008
Location: dubai
Posts: 77
Default

steering was excellent, baja did not get wet, it happened after i went to a gravel pit, batterys in transmitter are full.
dxb baja is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2008, 10:19 PM   #4
Addict
 
Join Date: Dec 2008
Location: NOR CAL 707/TEAM HCC RACING
Posts: 1,069
Default

smell the servo..does it smell bunt..did or is it getting bound up...check all the wires also check the transmitter switch and make sure if all the switches to change servo directions are all the way to one side not just half way...other than that you need a better transmitter and reciever anyhow..the stock stuff suxxxxx sorry:(
fastflee is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2008, 01:03 AM   #5
Basher
 
Join Date: Dec 2008
Location: dubai
Posts: 77
Default

also when i tap the brake with my finger the throttle almost goes full
dxb baja is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2008, 10:53 AM   #6
Newbie
 
Join Date: Dec 2008
Location: south shore, Montreal, Canada
Posts: 22
Default

I agree with fastflee, the stock stuff is not that good, it just happen to me recently , the steering servo when on the frits on my SS just like that.
Now I go with HITEC servos..
JIMBO is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2008, 12:16 PM   #7
Basher
 
Join Date: Dec 2008
Location: dubai
Posts: 77
Default

and also will the hitec servos be ok on the stock rtr radio
dxb baja is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2008, 06:18 AM   #8
Basher
 
Join Date: Dec 2008
Location: dubai
Posts: 77
Default i could not believe it

rite i got my baja 5b rtr for x mas and 2 days ago the throttle servo started twitching like mad, so i took it to my lhs and i discover there is a problem in ether the radio, crystals, reciver or where you plug your servos in.

can you suggest anything at a low price if it is any of the problems above.

thanks
dxb baja is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2008, 06:47 AM   #9
Banned
 
Join Date: Nov 2008
Location: Dubai, United Arab Emirates
Posts: 26
Default

Hi,
Change your radio along with the receiver to Spektrum Technology. So I recommend Futaba 3PM, BTW are you from Dubai?

If so, go to Hobby Center Shop (Airport Road) and you should get it for 840 Dhs (229$)

Last edited by dxbshafiq; 12-31-2008 at 06:54 AM.
dxbshafiq is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2008, 06:55 AM   #10
Made in.....
 
robmob's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Napa
Posts: 3,404
Default

Threads merged.

Please don't continue creating new threads on the same subject.

Thanks
robmob is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2008, 07:12 AM   #11
Basher
 
Join Date: Dec 2008
Location: dubai
Posts: 77
Default

yes thats where i went and at the moment i dont have 900dhs, and the baja is only 5 days old so there should be no probs with the electronics

thanks anyway
dxb baja is offline   Reply With Quote
Old 01-01-2009, 04:05 PM   #12
Racer
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 111
Default

Are you using the 3pm, if so make sure you are in pp mode and not hrs if you are using analog servos, hrs mode will make em jitter like that
voltmeter101 is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2009, 12:16 AM   #13
Basher
 
Join Date: Dec 2008
Location: dubai
Posts: 77
Default

no im using the stocker
dxb baja is offline   Reply With Quote
Reply


need help..servo glitching - Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Weak servo andrew cook Electronics 3 06-22-2010 03:23 AM
throtle servo arsenal Electronics 4 05-02-2010 01:16 AM
steering servo buck5617 Electronics 29 03-30-2010 06:09 AM
servo saver koetje Electronics 4 03-04-2010 07:42 AM
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -7. The time now is 06:11 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.